Podium voor de Vertelkunst

"Midzomernachtsdroom" ( Puck's versie) door Joris Lehr + pick-nick op het gras. Familievoorstelling (6+)
Begin: 18.06.2017, 17:00
Locatie: De Vertelschuur
Verhalenverteller Puck zwerft de wereld over. Op zijn rug draagt hij een magische koffer. Een koffer met een draagbaar bos waarin alle dwergen, feeën en elfen uit zijn verhalen wonen.

"Wie, wa, walvis"poppentheater door "De Kleine Zon" 3+
Begin: 28.05.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
“ Kleine walvis in de zee, zwem maar met je moeder mee” Boy’s vader “ de visserman” ontdekt de walvissen tijdens zijn bootreis. Wat een wonder!! Maar als het begint te stormen moet hij zorgen weer op tijd thuis te komen bij zijn jongetje BOY.

"Hartstocht" met Frank Belt en contrabassist Oeds Bouwsma
Begin: 21.05.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
Wat houdt ons mensen gaande? Wat drijft ons? Daarover gaat het in de voorstelling ‘HartsTocht’.

"Koffers"- het verhaal van een Joods meisje in de oorlog, Mieke Aalderink vertelt dit bijzondere verhaal.
Begin: 04.05.2017, 20:30
Locatie: De Vertelschuur
De familievertelling (vanaf 10 jaar) omvat het verhaal van de joodse Hanne, Het verhaal is gebaseerd op een ware geschiedenis. Mieke kreeg het verhaal van een vriend van de familie, tijdens een toevallige ontmoeting bij een rondleiding in Josefov, de joodse wijk in Praag, een aantal jaren geleden. ‘This story has to be told’, was zijn boodschap en dat doet ze nu. De vertelling omvat ook het verhaal over hóe de geschiedenis van het meisje is herontdekt. Geen dagboek of brieven of familieherinneringen in de eerste plaats, maar een nieuwsgierige leerkracht uit het Verre Oosten liep hierin voorop.

"De tweelingbroers" naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt uitgegeven bij uitgeverij Leopold- Verteller Walter Roozendaal (Familievoorstelling 7+)
Begin: 23.04.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
Over Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief. Mooie dingen maken of avontuur?

"Caja's kinderverhalen" door Caja van der Poel 4+
Begin: 26.03.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
Caja vertelt over vreemde figuren, waanzinnige dieren, vreemde landen, ijzingwekkende stilte en groot geluk, diepe zuchten van ellende en....een geit.

"Eenzaam Vuur" verteld door Mirjam Mare
Begin: 12.03.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
Twee mooie, meeslepende vertellingen, geïnspireerd op verhalen van Paul Gallico met begeleiding op piano door Wolfram Reisiger Wit Zeil, Witte Vogel en het Meisje en de Poppen

"Ragebol" Noors sprookje - Schimmenspel 4+
Begin: 26.02.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
Een Noors sprookje over moed, eigenzinnigheid en het stellen van vragen. Arjen Ubels, Marin Millenaar ( muziek) en Taletta Bierens spelen,vertellen en begeleiden dit sprookje

"Het onmeetbare" en 'De Vogelhoedster" door theater Schil-figurentheater DE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT
Begin: 19.02.2017, 15:00
Locatie: De Vertelschuur
Teksten van de Portugese dichter Fernando Pessoa en de Nederlandse dichteres Vasalis worden met poppenspel van Hennie Schippers en muziek ten gehore gebracht. Frank Leenderts verzorgt de inleiding.

"Odyssee" Het wordt met recht een marathon: inclusief pauzes zijn we zo’n vijfenhalf uur onderweg…DE VOORSTELLING IS VOLGEBOEKT. U KOMT OP DE WACHTLIJST.
Begin: 22.01.2017, 11:00
Locatie: De Vertelschuur
Het verhaal van een man die àlles moest verliezen om eindelijk thuis te komen. Het verhaal van een vrouw die bleef wachten, tegen beter weten in. Het verhaal van een zoon die zijn eigen weg moest vinden.


meer....